Laatste geplaatst nieuwsbericht (home) *** Ons emailadres: rhodef10@gmail.com.

zondag 19 augustus 2007

Ons allereerste potje!

Rhode F10-Rhode F8 0-8 (rust: 0-5)

We hebben de eerste wedstrijd gespeeld en ondanks de nederlaag smaakt het naar meer. Véél meer!

Uitleg
Nadat we in de kantine uitleg hadden gekregen van Marij, de hoofdleidster van de F-pupillen, togen we naar de kleedlokalen om voor het eerst in ons leven een officieel Rhode-shirt te mogen aantrekken.

Elftalfoto
Het was een mooi gezicht toen iedereen in vol ornaat het veld betrad. Eén van de ouders: "Ze lijken wel groter! Een mooi gezicht zo zeg, met die shirtjes!"
Een elftalfoto werd gemaakt en tevens werden de individuele spelers op de gevoelige plaat vastgelegd.

Improviseren
De eerste officiele wedstrijd (wel een oefenpot, maar Allah), begon tegen half 11. Omdat géén van de begeleiders een horloge of fluit bij had, werd een dringend beroep gedaan op het improvisatievermogen van de aanwezige leiders.

Dood spelelement Jan
De wedstrijd begon en duurde op het gevoel van de 3 aanwezige leiders 2 x 20 minuten. De eerste 10 minuten verliepen gelijkwaardig toen een speler van de F8 door de linies brak van F10. Een schot werd van de doellijn gered door een jongetje van 4 uit het publiek in blauw PSV-shirt! Het was toeschouwer Jan die ons van de 0-1 achterstand behoedde!!
Gelukkig voor Jan bestaat er nog geen stadionverbod voor 4-jarigen...

F8 meer ervaren
F8 trad aan met enkele spelers die al meer ervaring hadden en wat groter zijn. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het bij rust toch 0-5 stond.
Maikel Asshauer en Rick Welte waren de grote mannen van de eerste helft bij F8.

Tips van de trainer
Trainer Patrick gaf in de rust aan dat lekker voetballen het belangrijkste is en dat we voor één goal gaan, gezien het grote verschil tussen de teams. Bovendien gaf hij de verdediger de tip om hun bal bij verovering voortaan buitenom uit te verdedigen.

Groeiperpectieven
Dat die ene goal uiteindelijk niet viel was een wonder, want F10 kreeg in de tweede helft diverse corners en kansen.
Ook werd de ruimte beter benut, doordat de verdedigers hun ballen via de zijkanten probeerden weg te werken. Het lijkt er dus op dat het leervermogen van deze jonge groep nu al erg groot is!

Rhode F8 wist nog maar 3 keer te scoren, dus we kunnen zeggen dat er groei zit in onze ontwikkeling...

Tóch gewonnen?
In een interview na afloop van de wedstrijd gaf Bart zijn mening: "Eigenlijk hebben we gewonnen, want we verloren de wedstrijd met 0-8 maar wonnen de penaltys met 10-1". Trainer Ed gaf nog maar eens aan dat het vooral om het spelletje gaat, maar dat ging er (nog) niet in bij de speler...

Video's
De NOS zal niet bij álle wedstrijden aanwezig zijn, maar er zullen toch regelmatig video's van onze F10-mannen worden gemaakt. De eerste twee video's zijn reeds te bewonderen: die van Bart en Joey. Binnenkort van meer spelers videos!!!

Geen opmerkingen:

Wij zijn tegenwoordig: Rhode F4:

Wij zijn tegenwoordig: Rhode F4:
Klik op de F4-banner hierboven als je naar de tegenwoordige tijd wil. En anders geniet van het opmerkelijk seizoen van Rhode F10 hieronder...