Laatste geplaatst nieuwsbericht (home) *** Ons emailadres: rhodef10@gmail.com.

zaterdag 24 november 2007

Zegetocht voor F-tieners

2-1 winst na 0-1 achterstand startsein voor groot feest

Een groots volksfeest is in Sint Oedenrode losgebarsten nadat Rhode F10 ook van hun laatste tegenstander, Schijndel F11, had gewonnen. Ongeslagen kampioen, waarbij álle 8 wedstrijden werden gewonnen! Een verbluffend doelsaldo van 66 vóór en slechts 5 tegen, een prestatie die waarschijnklijk nooit meer overtroffen zal worden.

Wedstrijdverloop
Nadat de kampioenen op de foto waren gezet samen met het talrijke publiek, begon de wedstrijd op het hoofdveld. Maarten won de toss en mocht de historische wedstrijd aftrappen. De jongens bleken echter onder de indruk te zijn van de volgepakte tribunes en bakten er aanvankelijk niets van. Pas nadat Schijndel F11 met een prima counter scoorde, schrok men wakker. Rhode kreeg toen 4 grote kansen op de gelijkmaker, doch bij rust bleek het een totaal verrassende tussenstand van 0-1 op de borden te staan!

De ommekeer
Na een "indringend gesprek" met "het Patje" startte de F-tieners van kiet af aan een furieus aanvalsspel. Direkt bij de aftrap al werd binnen 2 seconde (!) een overtreding gemaakt. Dit was wellicht wat overdreven, maar de toon was gezet om er voor te gaan!

Na een uitstekende onderschepping van Joey in de verdediging en goed anticiperen van Niek en Rens kon Bart door de verdediging glippen en met zijn linkerbeen binnenschieten (1-1).

Kevin en Stef joegen flink op het middenveld om het ritme van Schijndel te breken. Maarten gaf een bekeken pass op Floris, helaas ging die nog naast. Met Kris als laatste blok zouden we niets meer weggeven. De vraag was alleen of de topscoorders Lars of Bart nog zouden scoren...

Maar daar was dan de 37e minuut, waar als een duveltje uit een doosje onze Joey een afvallende bal ongenadig de touwen injoeg: 2-1! Het bleek de winnende goal. Opvallend dat in de kampioenswedstrijd Bart en Joey scoorden, waarmee zij zich nadrukkelijk aan hun contractuele verplichtingen hielden.

Sportief afscheid Schijndel
De penaltyserie is uiteraard ook weer hier te zien via de beelden van de NOS, maar belangrijker vonden we dat we Schijndel F11 niet met lege handen wilden laten gaan. Wij feest, dan zij ook een beetje en ze ontvingen van elke F-tiener een lekkere snoepzak.

Jumpen!
Geheel buiten het programma om ontstond er een spontaan jumpfeest in de kleedkamers vlak voor het douchen. In de kantine zong ze "we are the champions" staand op de tafels, waarna onze voorzitter een mooie speech hield. Het viel nog niet mee om de consumpties te ruilen tegen de beker, maar na wat aandringen ging Bart toch maar overstag...

Rondrit
Rond 11:45 uur vertrok Frans met de plattekar vanaf het parkeerterrein voor een rondrit door Rooi. Toen we klokslag 12 uur de Markt opreden bleek de enthousiaste menigte nauwelijks nog in toom te houden. De F-tieners zongen hun kampioensliederen en zij kregen nog allemaal een medaille uitgereikt van A.vd Heijden (plv. burgemeester) bij de kiosk voor bewezen diensten!

Na terugkomst in de kantine werd er friet, fricadel/kroket geserveerd met de nodige drankjes, niet nadat het Wilhelmus nog werd gejumpt! Een geweldig feest voor een geweldig seizoen!

Moskou
Geen énkel middel wordt geschuwd om de Rhode F-tieners internationaal te promoten.

Ed vertrekt maandagochtend naar de Champions Leage-wedstrijd CSKA Moscou-PSV Eindhoven. In deze wedstrijd in Rusland, die in ruim 150 landen zal worden uitgezonden over de gehele wereld, zal getracht worden om ons spandoek te tonen op de tribunes! Dus kijken dinsdag vanaf 18:10 uur op Nederland 3!!!!

Mocht Ed nog heelhuids terugkeren uit Moskou, dan volgen hier meer videos en foto's.

Klik op de foto's voor een vergroting!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een geweldig feest! Gefeliciteerd!

Johan zei

Vandaag nog eens wat videootjes bekeken van deze wedstrijd. Gaaf hoor!

Wij zijn tegenwoordig: Rhode F4:

Wij zijn tegenwoordig: Rhode F4:
Klik op de F4-banner hierboven als je naar de tegenwoordige tijd wil. En anders geniet van het opmerkelijk seizoen van Rhode F10 hieronder...