zaterdag 17 november 2007

Eerste uit-oefenpot brengt 1-9 overwinning

Heeswijk F6-Rhode F10 1-9
Zaterdagochtend is nabij het Theo Luciusplein te Heeswijk historie geschreven. De F-tieners mochten de openingswedstrijd spelen tegen het spiksplinternieuwe team Heeswijk F6.

Nauwelijks één voet op het terrein gezet, snelde clubicoon Willy van Schaijk (oudtrainer van Theo Lucius!) toe met de woorden: "Proficiat kampioenen, ik heb geregeld dat jullie op het hoofdveld kunnen spelen".
Wat een eer voor onze F-tieners! En hij voegde er ook nog aan toe "ja, en straks een lekker bakkie koffie drinken jongens!".
Gastvrijer kun je het onderhand niet voorstellen, wat een heerlijke warme club: vv Heeswijk!

Wedstrijdverslag
Dat het verschil groot zou zijn, konden we natuurlijk op onze klompen aanvoelen. De F-tieners, kampioen van de 2e klasse tegen pupillen die hun allereerste wedstrijdje gingen spelen. Afgesproken werd dan ook om de spitsen Lars en Bart achterin te laten om anderen de gelegenheid te geven te scoren.

Eerste helft
Ondanks deze afspraak kon toch niet voorkomen worden dat Lars de eerste twee goals voor zijn rekening nam. Tsja, een spits afleren te scoren blijft natuurlijk moeilijk! De eerste goal bleek een keepersfoutje. De tweede ontstond na een steekpass van Bart. Tactische aanwijzingen van leider Eugene zorgde ervoor dat Niek, Kris en Rens meer in de spits gingen hangen. En met resultaat, want alle drie scoorden prompt! Niek kreeg zeer veel tijd om op goal af te vuren. Na goed voorbereidend werk van Joey en aarzelend verdedigend werk van Heeswijk wist Kris de bal erin te knallen. In de laatste minuut scoorde Lars opnieuw en hij vroeg zich af hoeveel hij er eigenlijk al gemaakt had, want hij was de tel kwijt.

Iedere F10-er heeft nu gescoord!
De eerste veldgoal van Rens betekent dat dit seizoen álle F-tieners (alle 10) gescoord hebben! Zowaar een prachtige teamprestatie!

Tweede helft
Na de 0-6 ruststand begon de tweede helft met een totaal ander beeld. Op een (inmiddels) kleiner veld wisten de Heeswijk F-zesje opeens te combineren. Er kwamen zelfs de eerste kansjes voor het team en ze groeiden met de minuut.

Toch waren het Floris, Niek en Lars die met counters de 0-9 op het bord wisten te zetten. Floris liep daarbij dwars door de verdediging en gleed de bal behendig in de hoek. Niek reageerde attent nadat hij de bal van aanvoerder Lars ontving, waarna even later Lars de keeper verraste met een buitenkantje rechts... De laatste minuten werd Rhode weer sterker onder leiding van het sterk bezette middenveld met Kevin. Gelukkig was daar Kiërno die in de laatste minuten de eer redde voor Heeswijk-F6 door een prachtige goal te scoren. Het was tevens de eerste voor Heeswijk F6 ever! Eindstand 1-9, waarna Bart tracteerde in de kleedkamers omdat hij 7 is geworden.

Penaltys
De penaltyserie werd een gelijkspel 4-4 na Rooise doelpunten van Bart, Joey, Niek en Kevin. Aangezien Heeswijk daar zes spelers voor nodig had en Rhode acht, zijn de Heeswijkers de winnaars van deze penaltyserie.

TV-Beelden
Bekijk álle samenvattingen.

Bij de foto's:
Bovenste: de leiders moesten soms de vreemste capriolen uithalen om de bal te heroveren...
Onderste: de in bloedvorm verkerende Rens van Esch snelt langs zijn tegenstander en scoort.